Android 4.3 in oktober naar de S4

Author: Geen reacties Share:

Hoewel Android 4.3, ook wel Jelly Bean genoemd, al beschikbaar was voor enkele Nexus-toestellen, bleef een update voor de Samsung Galaxy S4 vooralsnog uit. Op het Samsung Unpacked event in Berlijn werd echter medegedeeld dat deze update in oktober verwacht kan worden. Goed nieuws dus! Om duidelijk te maken waar je je precies op kunt gaan verheugen, zetten we hier de belangrijkste features van Android 4.3 nog even voor je op een rijtje.

1: Betere accuprestaties

Het is de grootste frustratie voor elke smartphonebezitter: een accu die snel leeg gaat. Eigenaren van een Galaxy S4 zullen hier na de update naar Android 4.3 minder last van hebben. Zo zal voor de locatiebepaling meer gebruik gemaakt gaan worden van WiFi in plaats van gps, wat een stuk prettiger is voor je batterijduur.

2: Verbeterde camera-app

De grootste verandering die je zult merken in de nieuwe app die Android lanceert voor de camera, is de bediening. Je vindt het navigatiemenu voortaan in de vorm van een boog op je scherm, in plaats van de cirkel waar je aan gewend bent. Dit nieuwe design maakt het makkelijker om in één beweging je favoriete instellingen en functies te activeren.

3: Bellen met T9

Behalve de camera-app heeft ook de belfunctie een update gekregen. T9 is bij de meesten vooral nog bekend als een functie waarmee het sms’en vroeger gemakkelijker werd gemaakt door letters aan cijfertoetsen te koppelen. Op dezelfde manier kun je voortaan de naam van degene die je wilt bellen invoeren, wat in veel gevallen sneller zal zijn dan zoeken in je contactboek.

4: Slimmere gebruikersprofielen

Hebben je kinderen een Samsung Galaxy S4 of een andere smartphone met Android 4.3? Om te voorkomen dat ze al hun zakgeld (of jouw creditcard) opmaken aan het kopen van apps, kun je voortaan gebruikersprofielen selecteren die dit onmogelijk maken.

5. Sneller en mooier gamen

Wie veel games speelt op zijn of haar S4, zal blij zijn om te horen dat Android 4.3 is voorzien van OpenGL ES 3.0, de API die er voor zorgt dat niet alleen de grafische prestaties flink opgeschroefd worden, maar dat het spelen ook vloeiender gaat.

Kijken jullie al uit naar de update naar Android 4.3? Welke verandering vinden jullie de grootste verbetering? Laat je horen in de reacties!

 

Previous Article

5 tips voor de accu van je S4

Next Article

S4 met een nieuwe versie van Tizen op komst?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *