5 tips voor de accu van je S4

Author: 5 reacties Share:

We kennen het allemaal wel: om de paar minuten pak je je S4 even om te kijken of je nog mail hebt, of er nieuwe likes zijn op je Facebookposts of om één van de vele andere functies te gebruiken. Daarbij kijk je continu angstvallig naar de rechter bovenhoek van je scherm om te zien hoe het met de batterij staat. Natuurlijk gaat je accu uiteindelijk altijd sneller leeg dan je zou willen, maar er zijn een paar tips om er toch op z’n minst het maximale uit te halen.

1: Put je accu niet uit

Het is verleidelijk om je S4 net zo lang te gebruiken tot er echt geen druppeltje energie meer in je accu zit, maar op de lange termijn is dit echt slecht voor je accu. Doe je dit te vaak, dan zal je accu steeds sneller leegraken, met alle bijbehorende frustraties van dien. Op tijd aan de lader dus!

2: Check je e-mail instellingen

Zeg eerlijk, is het écht nodig dat je S4 constant checkt of je nog nieuwe mail hebt? Zet het automatisch synchen uit en laat bijvoorbeeld eens in de 10 of 30 minuten je mail ophalen. Snel genoeg om alert te reageren en stukken zuiniger voor je accu.

3: Kies een rustig behangetje

Die geanimeerde wallpapers zien er te gek uit en zijn leuk om eens indruk mee te maken op je vrienden, maar ze vreten ook energie. De nieuwigheid is er snel af dus kies daarna gewoon voor een statische wallpaper met bijvoorbeeld een foto van je vriend of vriendin. Leuker om naar te kijken en beter voor batterij.

Galaxy S4 battery4: Zet je GPS uit

De GPS-functie van je Galaxy S4 is voor een heleboel dingen hartstikke handig, behalve voor het besparen op je accu. Heb je de functie niet direct nodig, zorg dan dat deze uitstaat en zet ‘m alleen aan wanneer het nodig is.

5: Dim je beeldscherm

Zelfs op de helft van de maximale helderheid ziet het beeldscherm van je S4 er nog prima uit. Hij verbruikt zo alleen wel stukken minder energie!

Hebben jullie nog goede tips om de accu van je S4 te sparen? Deel ze met iedereen via de reacties hieronder!

 

Previous Article

Galaxy S4 met een gouden randje

Next Article

Android 4.3 in oktober naar de S4

You may also like

5 reacties

  1. hoe doe je het syncen uitzetten van de mail? en hoe laat je hem per 10 of 30 min syncen? of doe je dat dan handmatig? ps gmail gebruikert:)

    1. Op het beginscherm druk je op apps. Dan druk je op het e-mail icoon en vervolgens linksonder op het menu icoon naast de home knop. Vervolgens druk je op instellingen en kies je de e-mailaccount waar je je sync-instellingen voor aan wil passen. Druk vervolgens op synchronisatie schema en daar kun je instellen hoe vaak je e-mail gesynced moet worden. Succes!

  2. Batterij niet helemaal leeg laten lopen?? juist wel!! regelmatig uit laten vallen en helemaal opladen, het voeren van een complete cyclus is juist heel belangrijk voor de levensduur van de batterij, alleen maar korte oplaad intervallen zijn prima maar eens in de 2weken even helemaal leeg laten lopen en helemaal weer opladen…
    bron; mijn studie als Automotive engineer een elke handleiding die er bij lithium-ion-batterijen/smartphones… wat je roept is juist funest

  3. Eigenlijk moet jij je batterij maar één maal per maand net onder de twintig procent laten komen. Ik heb nu al bijna twee jaar hetzelfde toestel en mijn batterij gaat nog even lang mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *