Virtual Reality op je S4 dankzij Dive

Author: Geen reacties Share:

Vorige week was Keulen weer het toneel van de Gamescom, een conferentie waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gaming te zien zijn. Natuurlijk gaat de grootste aandacht uit naar de consoles van Microsoft, Sony en Nintendo, maar het valt niet te ontkennen dat gamen op smartphones flink aan populariteit wint de laatste jaren. Kijk naar het succes van Angry Birds en Candy Crush Saga en je snapt wat we bedoelen. Toch komen dit soort games nog niet in de buurt van de ervaring die je op een console hebt, maar die ontwikkeling lijkt dichterbij te komen.

Maak van je S4 een Head-Mounted Display (HMD)

Sterker nog, het bedrijf Durovis zou met hun Dive zelfs wel eens een stap verder kunnen gaan. Dit accessoire maakt het namelijk mogelijk om in 3D Virtual Reality games te spelen. Eigenlijk is het een soort hoofdband met speciale lenzen. Heb je de band op je hoofd, dan kun je aan de voorzijde je Galaxy S4 hierin schuiven, zodat je via de lenzen rechtstreeks op het beeldscherm kijkt. Hierdoor wordt het mogelijk om de beelden op je scherm driedimensionaal te bekijken. Wel is het een vereiste dat de games die je speelt ook speciaal hiervoor zijn ontwikkeld.

RollercoasterBeperkt aantal games beschikbaar

Aangezien het hier nog om een relatief nieuwe ontwikkeling gaat op het gebied van mobile gaming, staan er nog geen stapels games klaar om gespeeld te worden. Maar mocht je één van de early adopters zijn, dan heb je alvast drie titels om uit te kiezen. Allereerst is er The Height, waarin je door een futuristisch landschap loopt en via portals reist om andere werelden te bereiken. In Bubble Cars beleef je een compleet nieuwe dimensie op het gebied van racegames, want hierbij bestuur je de voertuigen met je hoofd. Tot slot biedt Rollercoaster je de mogelijkheid om vanuit je luie stoel een ritje in de achtbaan te beleven.

Wat denken jullie? Gaat Virtual Reality een belangrijke trend worden op het gebied van mobile gaming? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Previous Article

Nieuwe 4G-versie van de Samsung S4 Zoom

Next Article

S4 na update gereed voor 4G van Vodafone

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *