S4 met een nieuwe versie van Tizen op komst?

Author: 1 reactie Share:

Mocht je je bij het lezen van de titel van deze blogpost afvragen waar we het over hebben, dan hoef je je niet te schamen. Lang niet alle eigenaren van een Galaxy S4 zijn namelijk bekend met de naam van dit besturingssysteem. Samsung test al enige tijd met Tizen, maar heeft nog geen apparaten op de markt gebracht die hiermee uitgerust zijn. Voor het grote publiek is Tizen dus nog relatief onbekend. Op het blog van Tizen Indonesia doken deze week echter enkele foto’s op van een Samsung Galaxy S4 die draait op Tizen 3, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Wat is het Koreaanse bedrijf hiermee van plan?

Tizen Galaxy S4Grotere onafhankelijkheid van Android

Een aannemelijke reden voor het ontwikkelen van Tizen voor de Galaxy S4 is dat Samsung wat minder afhankelijk wil worden van het Android besturingssysteem. Tizen komt op verschillende vlakken overeen en vertoont ook gelijkenissen met de eigen schil van Samsung die nu al op hun smartphones aanwezig is.

Momenteel gaat het alleen om het testen van het systeem en zijn er nog geen officiële mededelingen gedaan over het al dan niet uitkomen van een S4 met Tizen. De release van het besturingssysteem voor de smartphones is al enkele keren uitgesteld. Dit had te maken met het opzetten van een eigen appstore, dat nog wat meer tijd nodig had. Hiermee wil Samsung voorkomen dat er bij de lancering te weinig apps beschikbaar zijn voor de gebruikers van het systeem.

Nieuwe versie S4 of nieuwe smartphone?

Hoewel Samsung dus momenteel Tizen aan het testen op de S4, is het ook mogelijk dat er voor dit besturingssysteem een compleet nieuwe smartphone op de markt komt. Volgens de geruchten is Samsung bezig een model te ontwikkelen dat het opkomende 4G-netwerk ondersteunt. Het uiteindelijke doel van Samsung is om op den duur op al haar apparaten Tizen te gaan gebruiken.

Wat zijn jullie verwachtingen van Tizen? Zal het een waardevolle toevoeging zijn of neemt Samsung hiermee teveel afstand van Android? We horen je mening graag in de reacties!

Previous Article

Android 4.3 in oktober naar de S4

Next Article

Snoozen met je S4

You may also like

1 reactie

  1. Tizen lijkt qua besturing heel veel op Android en daardoor gemakkelijk te leren voor de Android-gebruikers. Helaas is Android nu van Google en Samsung is afhankelijk en gebonden van/aan de regeltjes van Google. Tizen Operation System is gebaseerd op het moderne HTML5 en het is makkelijker om dit op meerdere platforms te laten draaien.

    Op zich lijkt het me wel leuk om m’n S4 te ‘duallen’ met Tizen. Als Samsung hun ‘schil’ dan eens weg laat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *