WatchON: gebruik je S4 als afstandsbediening

Author: 18 reacties Share:

Je hebt ongetwijfeld al veel van de mogelijkheden ontdekt sinds je in het bezit bent van je Galaxy S4. Maar wist je dat van deze smartphone ook eenvoudig een universele afstandsbediening kunt maken? Deze techniek, die gebaseerd is op de ingebouwde IR blaster is in het verleden al eens zonder al te veel succes geïntroduceerd door Nokia. Samsung heeft de techniek echter verder verfijnd en biedt met WatchON-app een gebruiksvriendelijke interface. Het activeren van deze functie is heel eenvoudig:

1: Ga naar Applicaties en open WatchON.

2: Kies het land waar je woont.

3: Vul vervolgens je postcode in en je kabelprovider.

4: Kies uit de merken die getoond worden het merk van jouw televisie. Wanneer deze niet vermeld wordt selecteer je Show Other Brands.

5: Om te checken of alles werkt zoals het zou moeten, klik je op de powerknop. Wanneer alles het doet, zou je televisie nu aan of uit moeten gaan.

6: Zappen maar! WatchON werkt nu op je televisie.

Samsung Galaxy S4 WatchONExtra functies

Wanneer je WacthON voor de eerste keer gebruikt, zul je merken dat de app nogal wat informatie van je vraagt. Dingen als je naam en geslacht zijn misschien wat persoonlijk, maar in combinatie met je voorkeuren voor soorten programma’s kan de app je zo een gepersonaliseerd advies geven over wat er op televisie is. Ook kun je aangeven of je programma’s wel of niet leuk vindt, vergelijkbaar met een app als GetGlue. Het is zeker aan te raden om dit te doen, want zo worden de suggesties uiteindelijk alleen maar beter.

Ook is het eenvoudig om de app geschikt te maken om te werken op andere toestellen in huis. Via Add room kun je voor elke kamer een nieuw toestel configureren, zodat je dat niet steeds opnieuw hoeft te doen wanneer je verschillende televisies in huis hebt staan.

Wat zijn jullie ervaringen met WatchON? Is het een app waardoor je je afstandsbediening laat liggen? We horen het graag in de reacties hieronder!

Previous Article

Een paar verstopte functies van de S4

Next Article

Vijf tips om kennis te maken met je S4

You may also like

18 reacties

  1. Werkt wel aardig, maar het zou beter zijn als het echt een universele afstandsbediening zou zijn en dus ook je mediacenter en tv gelijktijdig zou kunnen bedienen.

  2. Wat moet ik selecteren als ik mijn kastje van de Tele2 wil koppelen om te zappen? Is dat een AV ontvanger of mediaspeler streamer? En welk merk?

  3. ik wou dat er hier ook mensen actief waren de oplossingen kunnen geven voor de problemen die mensen ondervinden met de app
    HELP

    1. Ik heb onlangs een updaten gekregen en werkt de zigo kanalen nagenoeg goed. Wat de infrarood afstandsbedinning betreft is het gewoon een
      kwestie van uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *