Samsung Galaxy S4 door de grens van 40 miljoen

Author: Geen reacties Share:

De Samsung Galaxy S4 mocht in de iets meer dan een half jaar van zijn bestaan al de nodige mijlpalen noteren. Onlangs kwam daar een nieuwe bij, want de smartphone van Samsung is inmiddels al meer dan 40 miljoen keer verkocht. J.K. Shin, CEO bij Samsung, liet dat weten in een interview met de Zuid-Koreaanse website Inews.

Gestage groei S4

Na de eerste twee maanden werd de grens van 20 miljoen verkochte exemplaren al doorbroken. Het duurde vervolgens twee maanden voordat de mijlpaal van 30 miljoen werd bereikt en sindsdien werden er nog eens 10 miljoen Galaxy S4’s verkocht. Ondanks dat er geruchten de ronde deden over een tegenvallende verkoop, lijkt de stijgende lijn van het aantal verkochte smartphones dus gestaag door te zetten.

Dat die lijn wat vlakker lijkt te worden heeft verschillende oorzaken. Allereerst kwam concurrent Apple natuurlijke met nieuwe modellen van de iPhone, waarmee Samsung al jarenlang vecht op de aandacht van de gadgetfreaks. Daarnaast heeft Samsung ook het eigen assortiment in dit stukje markt verbreed. De S4 is inmiddels in verschillende varianten verkrijgbaar, zoals de S4 Mini, de S4 Zoom en de S4 Active.

Galaxy Note 3

Ook de Galaxy Note 3 zal wat van het marktaandeel van de S4 snoepen. Deze zogenaamde phablet is eigenlijk een kruising tussen een tablet en een smartphone en spreekt vooral consumenten aan die graag een wat groter scherm hebben, maar tegelijkertijd willen profiteren van de functionaliteit van een smartphone.

Heb jij al een Galaxy S4 of ben je van plan er nog eentje te kopen? We horen het  graag in de reacties!

Previous Article

De S4 scoort het best in accu-test

Next Article

Kleurrijke S4 Mini onder de kerstboom

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *