De S4 scoort het best in accu-test

Author: 1 reactie Share:

Je smartphone kan allemaal nog zulke blitse snufjes hebben, zonder goede accu zul je er maar weinig plezier aan beleven. Dit is dan ook een heikel punt voor veel smartphonebezitters, voor wie de accu eigenlijk altijd te snel leeg is. Maar voor wie toch wil weten welke smartphone het langste meegaat op één accu, heeft de Engelse variant van de Consumentenbond een zorgvuldige test uitgevoerd. En wat bleek? De inmiddels veel verkochte Samsung Galaxy S4 deed het ’t beste!

S4 beter dan de nieuwe iPhone 5s

Je zou denken dat een gloednieuw model als de iPhone 5s hierbij wel als beste uit de test zou komen, maar niets was minder waar. De nieuwe smartphone van Apple moest het wat betreft accuduur niet alleen afleggen tegen de Galaxy S4 maar bleef ook achter bij de HTC One en de Samsung Galaxy S4 Mini. Deze resultaten waren overigens gebaseerd op het aantal belminuten dat een volle accu leverde.

S4 gaat ook bij intensief internetten het langste mee

Daarnaast werd er door de organisatie Which?, die het onderzoek uitvoerde, ook gekeken hoe lang er gesurft kon worden met een opgeladen accu. De iPhone 5s scoorde hierbij met 298 minuten niet al te best. De Galaxy S4 haalde daarentegen met 405 minuten glansrijk de eerste plaats. De S4 Mini deed het met 398 minuten op de tweede plaats ook lang niet slecht.

Wie veel belang hecht aan een lange accuduur, doet er volgens dit onderzoek dus goed aan om voor een Samsung Galaxy S4 of een Mini te kiezen. Zowel wat betreft gespreksduur als surfminuten scoren beide toestellen uitstekend. Mocht je al een S4 in je bezit hebben en de accuduur ondanks deze resultaten toch nog te kort vinden, dan zijn er natuurlijk altijd handige tips waarmee je kunt proberen om dit wat te verbeteren.

Wat is jullie oordeel over de accuduur van de S4? Laat in de reacties weten of je er tevreden mee bent of dat het allemaal nog wel wat beter kan.

Previous Article

Galaxy S4 beste smartphone van 2013 volgens PC Magazine

Next Article

Samsung Galaxy S4 door de grens van 40 miljoen

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *