Diverse geruchten over de hardware van de S4!

Author: Geen reacties Share:

We hebben er onlangs al een stukje over geschreven maar er doen wederom diverse geruchten de ronde over het scherm van de Galaxy S4. We hebben lange tijd gedacht dat Samsungs nieuwste paradepaardje de beschikking zou krijgen over een Full HD Amoled scherm. Toch begint het er steeds meer op te lijken dat het uiteindelijk een LCD scherm voorzien van een Full HD resolutie zal worden.

Zo schrijft althans SamMobile. We kennen SamMobile als een betrouwbare informatiebron dus ondanks het feit dat er nog steeds officieel niets is bevestigd door Samsung zelf begint het er dus wel steeds meer op te lijken.

Wat misschien nog wel interessanter is is dat SamMobile weet te melden dat de Samsung niet meer gebruik gaat maken van haar eigen Exynos processor. De Galaxy S4 zou gebruik gaan maken van een Qualcomm Snapdragon processor die we ook kennen van de onlangs aangekondigde HTC One. De processor van de SIV zou wel draaien op een kloksnelheid van 1,9GHz, wat 0,2 GHz hoger is dan bij de HTC One, deze moet het doen met ‘slechts’ 1,7GHz.

Dan vraag je je natuurlijk af, waarom zou Samsung  gebruik maken van een andere processor dan haar eigen Exynos? Naar verluid kampt deze soc met oververhittingsproblemen. Een tijdje geleden werd er al geschreven over de tekortkomingen van deze processor wanneer deze gebruikt wordt in een smartphone. Blijkbaar zou de chip niet zuinig genoeg voor het gebruik in een smartphone. Later wist Samsung op de CES te vertellen dat dit bij de zogenaamde Exynos 5 Octa niet meer het geval zou zijn. Uiteindelijk bleek dat de daling in energieverbruik alleen van toepassing was bij een minieme belasting van de processor, iets wat bij een beetje smartphonegebruiker niet snel voor zal komen.

samsung-exynos5

Het LCD scherm van de S4 zou een SoLux LCD scherm zijn. Dit type scherm kennen we inmiddels van de HTC ONE. Zoals we al vaker gehoord hebben krijgt de S4 een schermdiagonaal van 4.99 inch voorzien van een Full HD resolutie met 1920×1080 pixels. Met deze resolutie zou de S4 een PPI van 441 hebben net zoals bij Sony’s nieuwste paradepaardje, de Experia Z. Naar het schijnt heeft de fabrikant uit Zuid-Korea erg veel problemen om aan een enorme vraag naar 5″ amoled schermen te voldoen.

De Galaxy wordt verder uitgerust met 2GB aan RAM geheugen en voorzien van respectievelijk 16, 32 of 64 GB aan opslaggeheugen. Verder zijn er nog een aantal voorlopige specificaties naar buiten gekomen te weten:

  • Afmetingen: 140,1×71,8×7,7mm
  • 13 Megapixel camera
  • Gewicht 138 gram

Net als bij de vorige Galaxy toestellen zou ook bij de S4 de achterkant van kunststof zijn waaruit we kunnen opmaken dat de accu nog steeds te verwijderen is. Ook is de bekende home-button wederom aanwezig. Wat wel verschilt qua uiterlijk met het vorige Galaxy toestel is het ontwerp van de smartphone. Zo heeft de Galaxy S3 een ietwat gebogen ontwerp en zou de S4 een meer rechthoekig design hebben. Iets wat we ook enigzins terug kunnen zien op de foto die SamMobile op haar website heeft geplaatst, zie hieronder!

s4

De geruchtenmolen is in ieder geval weer lekker op gang dus meer informatie volgt snel!

 

Previous Article

Bevestigd: Galaxy S4 op 14 maart aangekondigd!

Next Article

Galaxy S4 word ‘zeker’ aangekondigd op 14 Maart

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *