Ontwikkelaar verkrijgt root toegang op de Galaxy S4

Author: Geen reacties Share:

Het is een Nederlandse ontwikkelaar, bekend onder de naam Chainfire, gelukt om root toegang te verkrijgen op de Galaxy S4. Samsung gaf aan tijdens de presentatie van de Galaxy S4 aan dat de beveiliging van het toestel flink opgeschroefd zou zijn en daardoor was het niet duidelijk of het wel mogelijk zou zijn om root toegang te verkrijgen tot het toestel. Dit lijkt dus toch te zijn gelukt al is het vooralsnog niet duidelijk of deze werkwijze ook zal werken op de versie die straks in de winkel gaat liggen zal werken.

Chainfire liet via zijn Google+ profiel weten dat hij voorheen tegen het probleem aanliep dat de Galaxy zichzelf deed herstarten op het moment dat een applicatie root toegang had gekregen. Dit probleem lijkt echter met de nieuwste firmware niet meer aan de orde te zijn.

CF-Auto-Root

De methode CF-Auto-Root zou naar verluid alleen werken op de Nederlandse Galaxy S4. Het gaat dus om een Galaxy S4 uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 600 processor waarop deze methode om root toegang te verkrijgen van toepassing is.

Het verkrijgen van root-toegang maakt het onder meer mogelijk dat applicaties op de Galaxy S4 meer rechten toegekend kunnen krijgen dan normaliter het geval is. Op deze manier ontstaat een situatie waarin gebruikers bijvoorbeeld de CPU kunnen overklokken, bepaalde standaard applicaties kunnen verwijderen of zelfs bepaalde aanpassingen doorvoeren die de accuduur ten goede kunnen komen.

CyanogenMod

Tevens is het met root-toegang mogelijk om custom firmware, zoals bijvoorbeeld de bekende Cyanogenmod, te draaien op een toestel. Echter is het in het geval van CyanogenMod nog maar de vraag of deze voor de Galaxy S4 zal verschijnen. Het development team achter CyanogenMod gaf onlangs nog aan geen versie uit te gaan brengen voor de S4.

cyanogenmod

Fabrikant Samsung juicht dit soort ‘hacks’ niet toe en houd het liefst haar systeem gesloten. Dit in tegenstelling tot fabrikant HTC die juist op dit gebied ondersteuning biedt voor ontwikkelaars. Het is vaak voor de doorsnee gebruiker te technisch en niet interessant. Echter voor een iets meer ervaren gebruiker is het hebben van root-toegang tot zijn toestel juist aantrekkelijk omdat deze het toestel dan naar gelieven kan tweaken.

Via

Previous Article

Releasedatum Samsung Galaxy S4 op 1 Mei

Next Article

Video: TouchWiz Nature UX 2.0 & 360° Galaxy S4

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *