LCD in plaats van Amoled voor de S4?

Author: Geen reacties Share:

Naar het schijnt gaat Samsung overstappen op LCD techniek voor de Galaxy S4. Zoals al eerder geschreven komt Samsung dus in het voorjaar van 2013 met een toestel dat is voorzien van een Full HD scherm. Amoled, de techniek die momenteel wordt gebruikt voor onder andere de S3, is momenteel niet toereikend om een 1080p scherm te produceren.

Het is niet onmogelijk om een Amoled scherm te voorzien van een Full HD resolutie maar op dit moment heeft de techniek zich nog niet bewezen. Het is in die zin veiliger voor Samsung om te kiezen voor een betrouwbare techniek en die vinden ze in de LCD technologie. Het produceren van een Full HD LCD scherm is een stuk betrouwbaarder dan nu met Amoled het geval is. De verwachting is dat er van de S4 miljoenen toestellen geproduceerd gaan worden, dan is de keuze voor een betrouwbaar productieproces logisch. Samsung kan het zich niet veroorloven dat er dingen mis gaan in de productie zodat er niet voldoende toestellen geleverd kunnen worden, iets wat we de afgelopen tijd bij LG wel hebben gezien.

japan-display

Er zijn berichten die beweren dat Japan Display, een samenwerking van Sony, Toshiba & Hitachi, de leverancier zou worden van de schermen. Fabrikant Japan Display wist onlangs een LCD scherm te tonen met een gigantische pixeldichtheid, namelijk van 651 pixels per inch. Even ter vergelijking, dit is het dubbele van wat de mobiele schermen op dit moment hebben.

Al deze geruchten hebben in ieder geval 1 ding gemeen. De Galaxy S IV wordt voorzien van een Full HD scherm!

Previous Article

Nieuwtjes over de Galaxy S4

Next Article

Galaxy S IV krijgt Exynos 5450 processor

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *