De Galaxy S4 brengt niet de verwachte winst

Author: Geen reacties Share:

Hoewel de Samsung Galaxy S4 wereldwijd met veel gejuich is ontvangen, is er één groep die wat stiller blijft. Beursanalisten hoopten namelijk dit kwartaal opnieuw op topresultaten, zoals ze dat eigenlijk al jaren gewend zijn van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Toch zouden de wat tegenvallende cijfers niet helemaal een verrassing moeten zijn, want Samsung stelde eerder al het verwachte aantal bestellingen bij. Een groot deel van de verwachtingen met betrekking tot Samsung cijfers waren juist gebaseerd op een flink aantal verkochte exemplaren van de Galaxy S4.

Wel groei, maar niet zoals verwacht

Voor de liefhebbers van cijfertjes:  Samsung mocht het afgelopen kwartaal een winst 9,5 biljoen Zuid-Koreaanse won noteren, wat zich vertaalt naar ongeveer 6,5 miljard euro. Tijdens hetzelfde kwartaal in 2012 lag die winst met 6,5 biljoen weliswaar een stuk lager, maar toch voldoet Samsung daarmee niet aan de verwachtingen van beursanalisten. Ook de omzet steeg, waar die in 2012 nog 47 biljoen won, bedroeg die dit jaar 57 biljoen.

Brengen de varianten van de S4 meer winst?

Winst of niet, doordat de verwachtingen hoger waren dan de uiteindelijke resultaten noteerde Samsung wel een verlies op de beurs in Seoul. Aangezien 70% van de winst door Samsung wordt gehaald uit de verkopen van telefoons, is een lager aantal verkochte S4’s gelijk merkbaar in de cijfers. Toch is er optimisme voor de rest van het jaar, want Samsung heeft nog enkele nieuwe modellen van de S4 op stapel staan die elk weer een specifiek deel van de markt bedienen.

Previous Article

Vijf tips om kennis te maken met je S4

Next Article

De Galaxy S4 brengt kleur in Nederland

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *