Samsung Galaxy S4 gepresenteerd!

Author: Geen reacties Share:

Zojuist is de Galaxy S4 officieel gepresenteerd! De verwachtingen waren hoog gespannen en we mogen wel concluderen dat Samsung aan deze verwachtingen heeft kunnen voldoen. Volgens JK Chin, Head of IT & Mobile Communications bij Samsung is de Galaxy S4 de nieuwe levenspartner. Met dat in gedachten en door erg goed te luisteren naar de wensen van de gebruikers heeft Samsung er knap werk van gemaakt door nieuwe features te ontwikkelen waardoor het alledaagse leven nog veel gemakkelijker en leuker wordt.

life-companion

Indrukwekkende hardware

Qua hardware specificaties bleken we aardig in de buurt te zitten. Zo heeft de Galaxy S4 een 5 inch Full HD Amoled scherm met maar liefst 441 PPI, 2 GB LPDDR3 aan intern geheugen en is er de mogelijkheid om te kiezen voor 16, 32 of 64 GB aan opslaggeheugen. Daarnaast kan het geheugen nog met maximaal 64 GB middels een microSD kaartje uitgebreid worden. De camera heeft 13 megapixels en de front-camera heeft 2 megapixels.

galaxy-s4-1 galaxy-s4-3

Design

Qua design toont het toestel inderdaad veel overeenkomsten met de voorganger, de S3. Het toestel is opgetrokken uit kunststof, het zogenaamde polycarbonaat. De nieuwe S4 is slechts 7,9 mm dik en weegt slechts 130 gram. De accu met een capaciteit van 2600 mAh is net als bij de voorgangers te vervangen.

galaxy-s4-2 galaxy-s4-4

Op het gebied van connectiviteit kan het toestel overweg met de laatste standaarden, zo zitten NFC, WiFi 802.11g, 802.11n en 802.11ac en Bluetooth 4.0 allemaal aan boord. Het toestel kan overweg met 4G netwerken en kan tot maar liefst 100 Mbit per seconde downloaden. Daarnaast is het toestel uitgerust met een IR LED wat gebruikt kan worden om je televisie mee te bedienen.

Een andere interessante feature door Samsung geïntroduceerd is Group Play. Op deze manier kunnen tot maximaal 8 Galaxy S4’s dezelfde muziek afspelen waardoor verschillende toestellen als een collectief surround sound kunnen produceren.

Innovatie op softwaregebied

Ook qua softwarematige innovaties heeft Samsung niet stil gezeten. Samsung heeft tijdens het Unpacked Event diverse nieuwe softwarematige vernieuwingen geïntroduceerd. Zo is het mogelijk om met het toestel een foto te nemen en hierbij een geluidsfragment tijdens of nadien aan de foto toe te voegen. Men kan een video opnemen waarbij de front-camera en de camera aan de achterkant tegelijk kunnen worden ingezet. Daarnaast is het toestel in staat om mensen die tijdens het nemen van een foto door het beeld heen lopen te verwijderen. De Zuid-Koreaanse fabrikant noemt deze feature Eraser.

Met de Galaxy S4 introduceert Samsung ook de S Translator. Een applicatie die instaat is om van 9 verschillende talen op basis van tekst input om te zetten naar gesproken tekst en vice versa. Helaas is de Nederlandse taal hier nog niet in opgenomen. Samsung noemt ook de term Adapt Display, een feature die er voor zorgt dat het scherm qua helderheid zich altijd aanpast naar de juiste instelling afhankelijk van de omgeving.

Daarnaast is het mogelijk om met S Voice diverse handelingen uit te voeren. Men kan bijvoorbeeld wanneer je in de auto zit met stembesturing berichten laten voorlezen en vervolgens het toestel instructies geven om bijvoorbeeld een bericht te verwijderen of te beantwoorden.

Smart Scroll, Smart Pause en Floating Touch

De eerder veel besproken features Smart Scroll, Smart Pause en Floating Touch zijn ook allemaal aanwezig! Het toestel zou eind April in de winkels moeten liggen zowel in het wit als in het zwart. Over de prijzen is nog niets bekend.

Previous Article

Officiële introductie video Samsung Galaxy S4

Next Article

Galaxy S4: de laatste round up!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *