S4 na update gereed voor 4G van Vodafone

Author: Geen reacties Share:

Samsung heeft onlangs weer een update uitgerold voor de Galaxy S4. Weliswaar een kleine, maar wel eentje met mogelijk grote voordelen. De nieuwe update maakt je S4 namelijk geschikt voor het 4G netwerk dat Vodafone momenteel aan het uitrollen is. De dekking is nu nog het sterkst in de regio Amsterdam. Vervolgens zal het 4G netwerk beschikbaar worden in de rest van de Randstad, waarna in de loop van 2014 de overige delen van Nederland moeten volgen.

S4 4GWat is 4G precies?

Voor de meeste mensen staat 4G voor sneller internet op hun S4 en is dat het belangrijkste wat men wil weten. 4G staat hierbij voor 4th Generation, verwijzend naar de vierde generatie in standaarden voor mobiele telecommunicatie. De vorige standaard was het voor iedereen bekende 3G, dat in 2010 al aan zijn maximale capaciteit zat.

Ter vergelijking, de snelheid van 3G varieert zo tussen de 5Mb en 10 Mb per seconde. Bij 4G ligt dit met snelheden tussen de 100 Mb en 1.000 Mb beduidend een flink stuk hoger. De behaalde snelheden zijn overigens wel van verschillende factoren afhankelijk. Allereerst natuurlijk van je locatie en het bijbehorende bereik. Maar daarnaast maakt het ook verschil of je stilstaat of met je S4 in de trein of auto zit. In die laatste suituatie zal de snelheid van je mobiele internet vaak lager zijn.

Beschikbaarheid van 4G in Nederland

Zo’n update die 4G van Vodafone mogelijk maakt op je Galaxy S4 is natuurlijk aardig, maar hoeveel heb je er in de praktijk aan? Momenteel is KPN de grootste aanbieder van 4G. Zij konden dit netwerk als eerste uitrollen, waarbij op dit moment de hele Randstad dekking heeft. De verwachting is dat dit aan het eind van het jaar voor 80% van de Nederlanders geldt. Providers als Vodafone, Tele2 en T-Mobile beginnen nu pas met het aanbieden van 4G, waarbij de dekking logischerwijs nog wat achterloopt op die van KPN.

Hebben jullie al 4G op je Samsung Galaxy S4? We horen graag jullie ervaringen, dus laat in de reacties weten of het écht zo veel sneller is!

Previous Article

Virtual Reality op je S4 dankzij Dive

Next Article

Samsung Galaxy S4 Mini valt in de prijzen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *