Krijgt de Europese Galaxy S4 een andere processor dan Amerikaanse S4?

Author: Geen reacties Share:

Zoals we allemaal weten word de Galaxy S4 over 2 weken in New York wereldkundig gemaakt. Net als een jaar geleden, toen we nog met zijn allen zaten te wachten op de Galaxy S3, hebben we nog steeds niet echt een precies beeld van wat Samsung nu definitief in petto heeft. Maar met het Unpacked event voor de deur kan het bijna niet anders dan dat er nog meer informatie lekt in de aanloop daar naar toe.

Het laatste gerucht is afkomstig van een Taiwanese analist in dienst van JPMorgan. In een aantekening schrijft de analist , Rick Hsu, dat hij verwacht dat Samsung op zijn minst twee verschillende versies van de Galaxy S4 zal aanbieden. De versies zullen uitgerust worden met of wel de Exynos 5 Octa processor van de hand van Samsung of de Snapdragon 600 geproduceerd door Qualcomm. De Exynos 500 Octa versie is bedoeld voor de Europese markt en de Amerikaanse markt krijgt de beschikking over een S4 voorzien van een Snapdragon 600 processor.

samsung-exynos-5-dual

In hoeverre klopt dit gerucht? Het is namelijk niet duidelijk op basis van welke bronnen deze analist zich baseert. Wanneer we kijken naar de voorganger van de S4, de Galaxy S3, dan hebben we inderdaad gezien dat de fabrikant uit Zuid-Korea verschillende versies heeft uitgebracht. Toch zijn er ook diverse redenen om aan te nemen dat het hier slechts om een loos gerucht gaat. Zo heeft SamMobile onlangs nog laten weten dat Samsung vanwege technische problemen niet van plan is om haar eigen Exynos 5 Octa te gebruiken bij de S4.

Samsung heeft dus serieuze problemen met de productie van de Exynos 5 Octa en kan waarschijnlijk niet voldoen aan de enorme vraag die met een toestel als de Galaxy S4 gepaard gaat. We wachten gewoon nog even af. Nog een kleine 2 weken en dan weten we het zeker!

Previous Article

Samsung Galaxy S4 op Times Square

Next Article

Uitnodigingen voor Unpacked 2013 in New York

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *