Galaxy S4 onderworpen aan Breakability Score test

Author: Geen reacties Share:

Het is een aspect waar je in de reviews van smartphones doorgaans niet heel veel over leest. Maar toch is de mate waarin je telefoon bestendig is tegen kwalijke zaken als vallen, stof en water natuurlijk wel belangrijk. Het bedrijf SquareTrade heeft daar nu een test voor ontworpen, genaamd de Breakability Score. Onlangs kon je hier al lezen over de krasbestendigheid van het beeldscherm van de Galaxy S4, maar de test van SquareTrade laat nog veel meer interessants zien.

samsung-galaxy-s4-breakability-score

De schaal van SquareTrade loopt van 1 tot 10, waarbij een hogere score een grotere kans op schade bij een ongelukje betekent. De Galaxy S4 van Samsung is uiteraard ook langs deze meetlat gelegd en scoorde daarbij een 7. Hoewel de S4 vooral goed scoort op het vlak van waterbestendigheid, blijken de andere punten toch net iets zwakker. Zo bleek de smartphone niet bepaald vlekkeloos door de valtest te komen en bleek ook de grip op de achterzijde van het toestel niet optimaal. Ook de brede vorm van het toestel zou voor minder grip zorgen en daarmee ook voor een groter risico op vallen.

Natuurlijk zijn de meesten van ons wel zo voorzichtig met hun S4 dat je deze situaties niet zo snel met je eigen toestel mee zult maken. Maar op basis van deze test is het misschien wel de moeite waard om eens over extra bescherming na te denken. Op onze speciale accessoire pagina vind je diverse hoesjes en andere zaken om jouw Galaxy S4 optimaal te beschermen.

Previous Article

Weer verse games op de Galaxy S4

Next Article

Samsung Galaxy S4 trekt veel aandacht op lanceringsdag

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *