EA komt met gametitels voor de Samsung Galaxy S4

Author: Geen reacties Share:

Dat de Samsung Galaxy S4 een zeer geschikt toestel is om mee te gamen deden we al een beetje vermoeden gezien de specificaties van Samsungs nieuwste vlaggenschip. Nu is er nog meer goed nieuws voor de liefhebbers van games, want ontwikkelaar Electronic Arts heeft laten weten met maar liefst zestien titels voor de S4 te gaan komen. De titels zullen te downloaden zijn via Google Play en aangepast zijn om optimaal te presteren op de Galaxy S4.

EA ziet kansen
Glenn Roland, Vice President bij EA, liet weten erg blij te zijn met de technische specificaties van Samsungs nieuwste paradepaardje. Hij roemt hierbij vooral de hogere resolutie van het scherm, de grotere afmeting ervan en de snellere processor. Deze maken het volgens hem mogelijk om de favoriete gametitels van de fans nog beter tot hun recht te laten komen. Hoewel EA al jarenlang een bekende naam is in de wereld van console- en pc-gamers, profileert het bedrijf zich de laatste jaren ook steeds sterker op de mobiele markt.
Populaire titels voor de Galaxy S4
Zoals gezegd zijn het de favorieten van veel gamers die naar de S4 zullen komen. Zo is daar als eerste Real Racing 3, een populaire racegame die eerder dit jaar uitkwam. Het spel biedt ook de mogelijkheid om tegen vrienden of Facebook te spelen. Een klassieker als Plants vs. Zombies mag natuurlijk ook niet ontbreken.plants-vs-zombiesNog niet alle titels zijn bekend maar een aantal van de games die je straks zult kunnen spelen zijn:

  • The Simpsons: Tapped Out
  • Tetris Blitz
  • Bejeweled Blitz
  • Monopoly
  • Need for Speed: Most Wanted
  • The Sims FreePlay

Een concurrent voor de handhelds?
Met de technische specificaties zou de Samsung Galaxy S4 best eens een geduchte concurrent kunnen worden voor de handhelds die nu al op de markt zijn, zoals de Nintendo 3DS en PS Vita van Sony. Het 5 inch grote Super AMOLED HD scherm kan de concurrentie in ieder geval gemakkelijk aan. Tel daarbij op dat de S4 nog veel meer functionaliteiten heeft dan alleen gamen en het is niet ondenkbaar dat gamers straks eerder voor deze smartphone kiezen dan een extra apparaat in de vorm van een handheld.

Daarnaast zal voor veel gebruikers ook de razendsnelle processor een bepalende factor zijn, net als de 2GB Ram en de keuze voor 16, 32 of 64 GB opslagruimte. Ook zijn games via Google Play vaak goedkoper dan de titels die je voor je handheld koopt, waarmee de drempel om te gamen veel lager wordt. De afgelopen jaren hebben we genoeg titels gezien die bewijzen dat de kwaliteit lang niet altijd onderdoet voor die van de beschikbare titels op de handhelds.

De toekomst van het gamen?
Met de komst van de Samsung Galaxy S4 is het dus interessant om te zien wat er op de markt van het gamen gebeurt. Serieuze concurrentie voor de consoles en pc’s zal de S4 zeker nog niet zijn, maar de producenten van de 3DS en de Vita zullen ongetwijfeld met spanning afwachten hoe hun publiek op deze nieuwe smartphone reageert.

Previous Article

Bevestigd door Samsung: Verenigd Koninkrijk krijgt Galaxy S4 met Snapdragon 600 aan boord!

Next Article

Galaxy S4: Full HD scherm beschermd door Gorilla Glass 3!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *