Waarom Samsung niet afwijkt van kunststof materiaal. Ook niet bij de S4.

Author: Geen reacties Share:

Het is een kritisch geluid wat wel vaker gehoord wordt over de Galaxy S3. Het kunststof ontwerp dat maakt dat het toestel ‘niet high-end’ aan zou voelen. Wanneer er gekeken word naar Samsungs directe concurrenten zien we dat er veelal glas, aluminium en polycarbonaat word ingezet voor de realisatie van high-end toestellen.

samsung

Topman Y.H. Lee, Executive Vice President van Samsung Mobile heeft in een interview met CNET uitgelegd waarom Samsung blijft vasthouden aan het gebruik van kunststof voor haar toestellen ondanks de kritische geluiden die zo nu en dan daarover klinken.

CNET heeft dus een interview gehouden met een topman van de Zuid-Koreaanse fabrikant en het met name gehad over het design van de toestellen. Lee geeft aan dat Samsung niet alleen kijkt naar het esthetische aspect van een toestel. De fabrikant houd er zorgvuldig rekening mee hoe snel en efficiënt een product geproduceerd kan worden. Dit is, gezien de grote vraag waaraan Samsung moet voldoen, best logisch.

Samsung is een van de weinige fabrikanten wat vast blijft houden aan een verwijderbare achterkant. Het grootste voordeel hiervan is dat de gebruiker altijd de batterij zelf kan vervangen. Dit is iets wat bij toestellen van Apple en HTC een minder eenvoudige klus is. De fabrikant geeft aan dat de kunststof achterkant, welke licht aanvoelt, duurzamer is dan de achterkant van toestellen van concurrerende fabrikanten. De reden hiervoor is omdat het gebruikte plastic buigzaam is en het beter de klappen opvangt wanneer een toestel onverhoopt een klap krijgt door bijvoorbeeld op de grond te vallen.

Toch blijft het natuurlijk een opmerkelijk verschijnsel. Daar waar fabrikanten als Apple en HTC het design steeds geavanceerder maken blijft Samsung vasthouden aan haar plastic ontwerp. Apple heeft op dit moment met de iPhone 5 een toestel voorzien van een dun metaal frame wat automatisch als een echt high-end toestel aanvoelt. De Taiwanese fabrikant HTC heeft recent met de HTC One ook een toestel op de markt gebracht wat er erg strak uitziet en aanvoelt door het gebruik van een aluminium unibody.

De Finse fabrikant Nokia zet een harder soort kunststof in voor haar nieuwste toestellen. Dit soort kunststof is ook wel bekend als polycarbonaat. Samsungs topman geeft aan dat ze hebben gepoogd een gezonde balans te vinden tussen praktische bezwaren en de vraag  naar een toestel dat niet alleen qua hardware maar ook qua design high-end aanvoelt. Het volgende product dat Samsung op de markt zal brengen zit  volgens Lee hier mooi tussen in waarmee hij indirect de Galaxy S4 impliceert.

Previous Article

Samsung Galaxy S4 screenshots uitgelekt! Smart scroll en Smart Pause bevestigd!

Next Article

Samsung Galaxy S4 foto’s opgedoken?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *