Galaxy S4: de laatste round up!

Author: Geen reacties Share:

Het is bijna zover! De afgelopen tijd is natuurlijk ontzettend veel geschreven over de Galaxy S4. Met op het moment van schrijven nog minder dan een uur op de klok tot het Unpacked Event willen we jou een laatste round-up niet onthouden. Op deze manier kunnen we na afloop van de presentatie kijken in hoeverre we gelijk hadden of hoever we er naast zaten.

Processor

De processor, hier is natuurlijk de afgelopen tijd ontzettend veel over geschreven. Zo het dan toch de Qualcomm Snapdragon 600 worden zoals dat bij de HTC One ook het geval is of zou Samsung het toch voor elkaar krijgen om haar eigen Exynos 5410 processor in te zetten. Zoals het er nu uitziet op basis van de recente berichtgeving krijgt de Amerikaanse variant van de Galaxy een Qualcomm Snapdragon 600 processor en de internationale versie een Exynos 5410 processor. Dit lijkt haast zeker.

exynos-vs-snapdragon

Display

Over het scherm hebben diverse bronnen natuurlijk ook lopen twisten. Men ging er een tijd van uit dat Samsung vanwege productieproblemen niet in staat zou zijn haar eigen Super AMOLED technologie in Full HD toe te passen en zelfs over zou stappen op een LCD technologie. Daaropvolgend begon het er steeds meer op te lijken dat Samsung wel degelijk in staat zou zijn Full HD AMOLED schermen op grote schaal te produceren. Slechts enkele uren geleden verscheen er zelfs het bericht dat Samsung een nieuw type AMOLED scherm zou inzetten, het zogenaamde PHOLED ofwel Hyper Bright Display technologie. Dit is nog niet helemaal zeker, wij twijfelen dus tussen een AMOLED scherm of een PHOLED scherm. De afmeting bedraagt in ieder geval 4,99 inch.

s4-display

Camera

Dan de camera, wat onomstotelijk vast staat is dat Samsung een 13 Megapixel camera in petto heeft voor de S4. Toch doken er de afgelopen dagen ook geruchten op dat de SIV wel eens de beschikking zou kunnen hebben over een heuse 3D camera. Er zijn aanwijzingen op basis van patentaanvragen dat de camera van de nieuwste Galaxy de mogelijkheid heeft op 3D foto’s vast te leggen. Dit is echter nog een kwestie van gissen.

gt5102-06

Intern geheugen en opslag

Samsungs nieuwste vlaggenschip zal 2GB aan werkgeheugen aan boord hebben. Daarnaast is er of wel 16, 32 of 64 GB aan beschikbaar. Dit is wel een ding wat zeker is!

Features

Naast de indrukwekkende hardware lijkt het erop dat Samsung ook ontzettend veel effort heeft gestoken in de softwarematige features. Zo hebben we al diverse features voorbij zien komen. We noemen er hier een paar: Floating Touch, Smart Scroll & Smart Pause. Twee van deze features zijn eerder op de dag in een video gedemonstreerd dus dat is vrijwel zeker. Voor wat betreft Smart Scroll, dit kunnen we nog niet met zekerheid stellen omdat er ook diverse berichten zijn opgedoken die aangeven dat Smart Scroll nog geen onderdeel zal uitmaken van de S4.

Ontwerp

De foto’s die we afgelopen dagen hebben gezien tonen veel overeenkomsten met de S3. Toch weten we dat Samsung diverse prototypes in omloop heeft dus het is nog maar de vraag hoe het toestel definitief eruit komt te zien. De verwachting is in ieder geval dat het toestel deels uit kunststof en deels uit een soort van aluminium opgebouwd zal zijn.

ready-s4

Daarnaast zou Samsung Samsung niet zijn wanneer ze niet nog andere features in petto hebben waar nog helemaal geen informatie over gelekt is. Zou Samsung er in geslaagd zijn om bepaalde zaken echt helemaal geheim te hebben gehouden? Met nog 30 minuten op de klok is het slechts een kwestie van aftellen!

Previous Article

Samsung Galaxy S4 gepresenteerd!

Next Article

Galaxy S4 voorzien van Hyper Bright Display?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *