Samsung Galaxy S4 benchmark

Author: Geen reacties Share:

Er is zojuist een benchmark van de Galaxy S4 verschenen. Zoals we eerder al aangaven verschijnen er twee versies van de S4. Zo komt er een internationale versie die de beschikking heeft over Samsung’s eigen Exynos 5 Octa core processor en een versie met 1.9 GHz Snapdragon 600 Quad-Core van fabrikant Qualcomm. De verwachting dat de Galaxy S4 tot de absolute top zou gaan behoren qua hardware resources blijkt niet ongegrond te zijn.

Onderstaande benchmark is uitgevoerd op een toestel met de Qualcomm Snapdragon 600 aan boord. Dit is tevens ook de versie die waarschijnlijk naar Nederland komt, dus deze benchmark geeft een goede indicatie van wat je kunt verwachten van de S4.

Het is duidelijk dat de Snapdragon 600 meer resources levert dan het besturingssysteem Android of applicaties überhaupt van het systeem vergen. Het blijft voorlopig nog gissen naar hoe de Galaxy S4 met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa Core processor presteert. Het is erg aannemelijk dat ook deze versie in de bovenste regionen van de benchmark tests zal eindigen.

galaxy-s4-benchmark-featured

De keuze van Samsung om bepaalde landen te voorzien van een S4 met de Snapdragon 600 processor aan boord ligt aan het feit dat in deze landen het supersnelle 4G netwerk actief is. De processor van Qualcomm is uitvoerig getest op dit snelle netwerk en schijnt derhalve geoptimaliseerd te zijn voor het gebruik van dit type netwerk. In Nederland is provider KPN bezig met het uitrollen van 4G verbindingen in de grote steden, de rest van Nederland volgt snel.

Previous Article

Samsung Galaxy S4 features uitgelicht: Air View & Multi Window

Next Article

Galaxy S4 te reserveren bij Hi en KPN

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *