Krijgt de Samsung S IV een 3D camera?

Author: Geen reacties Share:

Samsung heeft enkele patenten aangevraagd, onder andere met betrekking tot een 3D mogelijkheid voor de opname van foto’s en video’s. Daarnaast heeft men zich gericht op een nieuw vorm van een panoramacamera. Het is vooral de 3D-functionaliteit die de aandacht trekt, aangezien de ‘4’ in de aankondiging van de nieuwe smartphone ook in 3D is vormgegeven. Dat zou erop kunnen wijzen dat Samsung inderdaad voornemens is om een geheel nieuwe feature aan het toestel toe te voegen, die het mogelijk maakt om beelden in 3D op te nemen.

samsung-patent-camera

Panoramacamera en 3D beelden

Samsung werkt daarnaast aan een nieuw type panoramalens, waarmee het mogelijk wordt om panoramabeelden te maken. De lens zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto’s een stuk hoger komt te liggen en er enkele aanvullende mogelijkheden  ontstaan. Het zou kunnen zijn dat dit alles toevallig is ingediend voor de lancering van de Samsung Galaxy S IV, maar er bestaan aanwijzingen dat het een en ander wel degelijk met elkaar te maken heeft. Het zou ook zo kunnen zijn dat men aan deze opties werkt, maar dat ze pas in een volgende generaties telefoons en tablets beschikbaar worden gemaakt.

Poster in 3D

Het is desalniettemin opvallend dat men op de poster die de komst van de Samsung Galaxy S IV aankondigt gebruik is gemaakt van een ‘4’ in 3D. De rest van de tekst is dat niet, waardoor het zou kunnen dat men ‘3D-mogelijkheden’ aan dit nieuwe toestel toe zal voegen. Of men de techniek überhaupt in de telefoons gaat gebruiken is op dit moment echter nog niet duidelijk. Volgens de geruchten zal de telefoon in ieder geval een Exynos 5 (5410) Octa CPU, PowerVR SGX 544MP3 GPU, 4.99″ Full HD AMOLED Display en 2GB of RAM aanwezig zijn. Daarnaast is er een 13 megapixel camera aan de achterzijde aanwezig en is er nog een 2 megapixel camera aan de voorzijde aanwezig.

Bronnen: 1, 2

Previous Article

Samsung Galaxy S IV: de eerste echte afbeeldingen?

Next Article

Samsungs tweede Galaxy teaser online!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *