Innovatieve technologie ‘achter’ de Galaxy S4

Author: Geen reacties Share:

Het nieuwste vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S4, is ontworpen om te dienen als een soort levenspartner die het leven op allerlei manieren eenvoudiger en leuker moet maken. Om dit te bewerkstelligen heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant haar nieuwste high-end smartphone voorzien van allerlei technologische innovaties.

Sensoren en herkenningstechnieken

Natuurlijk zijn we allemaal onder de indruk van het grote Full HD scherm, de razendsnelle processor, de accucapaciteit en de 13 megapixel camera. Maar wanneer we het toestel nog meer onder de loep nemen zien we dat de mate van innovatie van de Galaxy S4 niet alleen te wijten valt aan de hierboven genoemde hardware. Het zijn daarnaast de indrukwekkende sensoren en andere technieken die de smartphone onder de motorkap heeft die het toestel tot een innovatief apparaat maken. De Galaxy S4 heeft de beschikking over maar liefst 9 sensoren. Daarnaast heeft het toestel diverse herkenningstechnieken aan boord die het gedrag van de gebruiker begrijpen waardoor de S4 een intuïtieve gebruikerservaring biedt.

Een aantal sensoren uitgelicht

De temperatuur / luchtvochtigheidsensor is een nieuw op de Galaxy S4. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden meet deze sensor de temperatuur en de luchtvochtigheid van de nabije omgeving. Van deze sensor maakt de app S Health dankbaar gebruik.

De accelerometer verleent op zijn beurt weer dienstverlening aan de applicatie Walking Mate omdat met deze sensor het aantal stappen van de gebruiker bijgehouden worden. Een andere handige sensor aan boord van de S4 is de RGB sensor. Deze sensor is links boven van het scherm gepositioneerd en meet de intensiteit van de lichtinval en geeft deze informatie door aan Samsung Adapt Display. Het scherm van de Galaxy S4 past de helderheid en het contrast automatisch aan op basis van deze gegevens zodat het scherm altijd goed leesbaar is.

De gesture sensor herkent handbewegingen van de gebruiker en wordt toegepast in de Air Gesture functie van de S4. Air Gesture stelt de gebruiker in staat om bijvoorbeeld een telefoontje op te nemen, van audiotrack te wisselen, te scrollen in een webpagina en dit alles slechts met een handbeweging.

De proximity sensor weet wanneer het toestel van de gebruiker zich kort bij zijn gezicht bevindt. Op basis van deze informatie kan bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek het scherm uitgeschakeld worden waardoor er batterij wordt bespaard.

De signalen van de front-camera van de S4 worden onder andere toegepast in Samsungs Smart Pause, een functionaliteit die de video pauzeert wanneer de gebruiker weg kijkt. Uiteraard wordt de video ook weer afgespeeld zodra de gebruiker niet meer weg kijkt. Deze zelfde camera zorgt er voor dat de gebruiker van boven naar beneden (en vice-versa) kan scrollen zonder het scherm aan te raken, dit wordt door Samsung Smart Scroll genoemd.

Al die sensoren, wat betekent dat voor mijn accu?

Mocht je nu bang zijn dat al deze sensoren een te grote aanslag zijn op de accu van de Galaxy S4 dan kunnen wij je gerust stellen. Het manier waarop de S4 energie gebruikt is tot in detail geoptimaliseerd en daardoor heeft de S4 nog steeds indrukwekkende accuduur prestaties. Zelfs met al deze innovatieve sensoren aan boord.

Print

Nóg meer sensoren?

Zoals je hierboven op de afbeelding kunt zien worden er nog een aantal sensoren in de infographic naar voren gebracht. Wij hebben er voor gekozen om er een aantal onder de loep te nemen. Wil je het volledige artikel van Samsung Tommorow lezen, dat kan door hier te klikken.

Previous Article

Officiële commercials van de Galaxy S4 duiken op!

Next Article

Enorme vraag naar Galaxy S4

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *