Black Edition: de nieuwe uitvoering van de Galaxy S4

Author: 1 reactie Share:

Medio december werd er gesproken over de Samsung Galaxy S4 Black Edition die eraan stond te komen. Het was toen ook al duidelijk dat ook het kleinere broertje van Galaxy S4, de Mini, in deze zogenaamde Black Edition zou gaan verschijnen. We schrijven februari en inmiddels zijn deze Black Editions, in Rusland weliswaar, officieel uitgebracht.

s4-black-edition

Black Edition vs. Black Mist

Natuurlijk was er vanaf de lancering van zowel de gewone en de mini uitvoering van de Galaxy S4 een zwarte versie beschikbaar. Deze versie verschilt echter op een aantal punten wezelijk van de Black Edition die nu in Rusland is verschenen. De nieuwste Black Edition is een aantal tinten ‘zwarter’ ten opzichte van de zwarte uitvoering van de Galaxy S4 die we inmiddels een klein jaar kennen. Het patroon dat we bij de voorkant van de Black Mist nog zagen is bij de Black Edition namelijk verdwenen. Aan de achterkant van het toestel is ook het één en ander aan het uiterlijk verandert. Zo gebruikt de Zuid-Koreaanse fabrikant dezelfde kunstlederen achterkant die we ook bij de Galaxy Note III hebben gezien. Deze kunstlederen achterkant zorgt ervoor dat de achterkant van de Black Edition er enigzins een beetje matzwart uitziet en tevens minder glad aanvoelt.

Onder de motorkap

Aan het uiterlijk mag dan wel het een en ander zijn verandert, onder de motorkap is verder niets verandert. De Galaxy S4 en de Galaxy S4 Mini Black Edition zijn uitgerust met dezelfde CPU, hetzelfde display en zijn voorzien van dezelfde afmetingen. Deze nieuwste uitvoeringen wijken dus behalve het uiterlijk op geen enkele manier af ten opzichte van de gekleurde varianten.

Wanneer naar Nederland?

Deze, overigens bijzonder fraaie uitvoering van de Galaxy S4, is dus verschenen in Rusland. Omrekenen leert ons dat de Galaxy S4 Black Edition 485 euro op moet brengen. De Galaxy S4 Mini Black Edition gaat voor 320 euro over de toonbank. De vragen of deze Black Editions ook naar Nederland zullen komen en indien ja wanneer dat gaat gebeuren blijven helaas voorlopig even onbeantwoord. Zodra er meer over bekend is lees je dat uiteraard op deze website.

Zou jij deze Black Edition aanschaffen wanneer deze in Nederland beschikbaar zou kies je een andere kleurvariant? Laat het horen in de reacties!

Previous Article

Nog meer Galaxy S4 uitvoeringen met kunstlederen achterkant!

Next Article

Opvolger Galaxy S4 aangekondigd in maart

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *